Proiectul eLeSI ˝e-Learning pentru o Societate Incluziva˝


Proiectul ˝e-Learning pentru o Societate Incluziva˝ s-a născut din observarea unei lipse in formarea personalului care lucrează în Europa cu copiii si adultii cu dizabilităti intelectuale, tulburari din spectrul autismului (ASD) sau tulburări psihice. Acest proiect este co-finantat de Comisia Europeana in cadrul programului Educatie si Formare pe intreg parcursul vietii (d’Education et de Formation Tout au Long de la Vie (EFTLV) – Proiect multilateral Grundtvig pe o durata de 2 ani (din 1 octombrie 2013 pana in 30 septembrie 2015) si implementat de Fundatia des Amis de l’Atelier din France.

˝e-Learning pentru o Societate Inclusiva˝ are ca obiectiv punerea la dispozitia profesionistilor, familiilor si apartinatorilor module de formare la distanta cu suport din partea specialistilor, accesibile in mai multe limbi si cu acces gratuit.

Formarea e-learning are in primul rand avantajul de a fi accesibila oriunde, sub rezerva unei conexiuni la Internet. Aceasta formare se bazează pe principiile si cerintele comune din Conventia Natiunilor Unite referitoare la drepturile persoanelor cu dizabilitati. In al doilea rand aspectele culturale, politice, sociale si nationale vor fi abordate, in asa fel incat sa sustina dezvoltarea  experientei si abilitătilor copiilor si adultilor cu dizabilităti intelectuale.

Parteneri:

Detalii pe site-ul: http://www.handiplanet-echanges.info/le-reseau/projet-elesi